RECENSIES

Over La voix humaine van Francis Poulenc:

“Charlotte Riedijk, die gespecialiseerd is in deze rol, mist geen enkel expressief detail.
Van euforie tot wanhoop, ze benadert alles met vocale originaliteit.”
La Provincia (Cremona, Italië) 07/11/09

 “(…) En op dit canvas danst Charlotte Riedijk met uitzonderlijk theatraal en vocaal meesterschap.”
La Cronaca (Italië) 07/11/09

“(…) Een effectieve dramaturgie, versterkt door de vocale gaven van Charlotte Riedijk.
Expressief, overtuigend (…) volledig betrokken en met veel intensiteit ”
La Provincia (Como) 14/11/09

 “(…) De lauwerkrans voor het beste muzikale resultaat is voor ‘La voix humaine’. Charlotte Riedijk houdt het momentum vast tijdens deze eenzame rol. Elke uitdrukking en innerlijke beweging onthulde, met grote lyriek, met onbetwistbaar technisch en emotioneel meesterschap, volledig coherent en duidelijk in tekst en psychologische ontwikkeling.”
La Provincia (Como) 15/11/09


La voix humaine - Charlotte Riedijk
Over In großer Sehnsucht van Klas Torstensson:

“Zo gaat alle aandacht naar sopraan Charlotte Riedijk die (…) elke tien minuten een compleet nieuwe identiteit aanneemt, waarin je onvoorwaardelijk gelooft.”
De Volkskrant 29/05/07 

 “Het meest verbazingwekkende (…) was sopraan Charlotte Riedijk (…) ze wás echt vijf verschillende persoonlijkheden in één show. Geheel en zonder voorbehoud zong ze haar romantische kleurrijke liederen, met af en toe gesproken fragmenten.”
Trouw 29/5/07

 “De uitvoering van de liederen is uitstekend. Sopraan Charlotte Riedijk zingt als een engel en de leden van het Osiris Trio begeleiden haar met veel passie.”
Het Parool 24/4/07

“Charlotte Riedijk is het juiste instrument voor zo’n vocale uitdaging – dat liet ze al zien in ‘The Expedition’ – en het Osiris Trio straalt”
Sydsvenskan (Zweden) 28/3/07


In großer Sehnsucht - Charlotte Riedijk
Overige recensies (selectie)::

“Charlotte Riedijk was de soliste in Six Turkish folk poems. Met haar soepele, warme timbre gaf ze een intieme uitvoering van deze liedcyclus.”
De Volkskrant 25/9/2010

“Sopraan Charlotte Riedijk zong gloedvol en levendig in de briljante Six Turkish folk poems…”
NRC Handelsblad 24/9/2010  

“In het kwartet met fluit, contrabas, harp en percussie weet Dominguez Rangel niet alleen mysterieus dreigende sferen te ontketenen, maar ook intieme en kwetsbare… Charlotte Riedijk manoeuvreert hierin helder en als enthousiasmerend”
NRC Handelsblad 8/9/2010

“Hoogtepunt van het concert(…) was Mach Kein van de Koreaan Myungoon Park, waarin Charlotte Riedijk haar vermogen om tussen extremen te schakelen volledig exploreerde.
De Volkskrant 8/9/2010

“Sopraan Charlotte Riedijk was volkomen in haar element in Urban Songs van Klas Torstensson. (…) Riedijk was indrukwekkend als vocaal artiest, als menselijke sampler en in de enorme uithalen die elektronisch werden herhaald.”
NRC Handelsblad 7/2/2008 

“Het was pas indrukwekkend en aangrijpend na de pauze met Klas Torstensson’s Urban Songs (1992). Power girl Charlotte Riedijk (…) overwon met gemak de andere drie zangers en de rollende geluiden uit de luidsprekers die vanuit elke hoek weerklonken waren verrassend in hun eigentijdse directheid en stadse rauwheid. Klasse!”
Trouw 8/2/2008  

“Met veel gevoel voor theater zingt en spreekt Charlotte Riedijk de ontroerende teksten (…) Declamatie, empathie en lyrische zanglijnen zijn perfect in balans.”
Haarlems Dagblad 2/4/07

 “Riedijk heeft een kristalheldere stem die straalt van schoonheid (…) In Prokofjevs Vijf liederen op gedichten van A. Achmatova vinden Riedijk en Schrama perfect de poëtische toon.”
Haarlems Dagblad 14/12/06

“Charlotte Riedijk zingt en acteert op topniveau. Het acteerwerk, en vooral de prachtige zangkunst van Charlotte Riedijk is boven elke kritiek verheven.”
Haarlems Dagblad 16/10/06

 “… en vooral een natuurlijk zingende Riedijk, in het vreselijk moeilijke Circles, maakten de avond tot een feest voor de oren.”
Trouw 14/3/05

“Sopraan Charlotte Riedijk zingt haar partij (…) alsof ze zich verwondert over het magische resultaat.”
NRC Handelsblad 14/3/05